Nuorcamino

torstai 10. syyskuuta 2015

Uunipäärynät.. ja miten saa torstain tuntumaan sunnuntailta....


Hei!
Sisareni päärynäpuu repesi sadon runsaudesta ja
sain ison kassillisen vielä vähän raakoja,
 söpöjä pikkupäärynöitä.


Katseltuani kassiin kerran jos toisenkin,
päätin kokeilla uunipäärynöiden valmistusta...
resepti meni jotakuinkin näin:


Madeirahaudutetut mantelipäärynät ja valkosuklaajäätelö:

1 litra päärynälohkoja 
1 rkl hunajaa
2 rkl madeiraviiniä tai mantelilikööriä
vettä

Kiehauta päärynät kevyesti (n. 5 min.) vedessä, johon olet lisännyt hunajan ja viinin tai liköörin.

3-4 rkl sulatettua voita
1 dl mantelirouhetta
2 rkl sokeria

Kaada keitinliemi pois, siirrä päärynät paistonkestävään vuokaan. Sekoita sulatettu voi, mantelirouhe ja sokeri, levitä muruseos päälle.  Kypsennä 200 asteessa n. 20 min.
Nauti valkosuklaajäätelön tai vanilijakastikkeen kera.


Simppeli ja nopea ohje,
joka sai torstain tuntumaan sunnuntailta...
Samalla tämä on gluteiiniton vaihtoehto,
 joka todennäköisesti toimii yhtä hyvin omenoiden kanssa.
Kannattaa kokeilla.
Miten sinä valmistaisit päärynöitä?
t. Sanna

2 kommenttia:

  1. Kuulostaa ja näyttää tosi herkulliselta! Kiitos vinkistä. Olisipa mahtavaa saada tuollaista satoa tuova päärynäpuu omaankin puutarhaan. Syyslumoa luoksesi Sanna♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos samoin sinulle ihana Hannah. Meillä istuteltiin tänään tyrnipensaita toiveina saada jonakin syksynä terveyttä omasta puutarhasta.

      Poista